WaterPod Tour de Volts pedaldriven generator

En pedaldriven generator är en Human Powered Energy Generator (HPEG) som tillhandahåller en metod för att generera elektricitet med hjälp av en modifierad motionscykel för användning i energilagring och drift av hushållsapparater. Mänsklig/mekanisk energi omvandlas till elektrisk ström med hjälp av en likströmsgenerator (DC) som är ansluten med ett fläktbälte till ett svänghjul för en motionscykel.

Energin som skapas av DC-generatorn kan lagras i olika typer av blybatterier. Energi lagrad i batteriform kan fungera som en kompletterande energikälla för batteribanker som redan kan användas för vind-, vatten- och solcellssystem. Dessutom kan energi som lagras i bly-syrabatteriet användas som likström för användning i likströmsapparater såsom de som finns i husbilar för bilar. Om växelströmsapparater (AC) finns på plats måste en växelriktare användas för att överföra 12 volt likström till standard 110 volt växelström för användning av dessa apparater.

För en komplett guide om hur man bygger en pedaldriven generator besök Cykelgenerator: Den ultimata vägledningen (med exempel!)

Introduktion

Som diskuterats i Pedal Power: In work, leisure, and transport av James McCulagh (1977), visade tester i Oxford av Stuart Wilson på en cykel att 75 watts effekt är möjlig att generera av en genomsnittlig förare vid väghastighet i en etta. timmes tidsram. Wilson fann också att det vid 18 mph är möjligt att uppnå 200 watt under korta perioder, medan 750 watt bara är möjligt under en sekund eller så, under extrem belastning. Dessa beräkningar visar att mänsklig/mekanisk energi, om den utnyttjas, kan lägga till befintliga batteribanker, eller kan ställas in ensam för att driva apparater. Apparater som kan drivas inkluderar radioapparater, tv-apparater, lampor, elverktyg och andra apparater som drar relativt låga mängder energi för sin användning.

Nu när den potentiella uteffekten för en genomsnittlig cyklist har definierats är det möjligt att designa en mänsklig energigenerator. Informationen som finns på denna webbsida är avsedd att göra det möjligt för läsaren att undersöka potentiella användningsområden för denna design. Detta exempel är baserat på beräkningar gjorda av mig själv och kan användas som en mall för design av olika energibehovssystem. Detta system skulle vara mest lämpligt för ett hushåll med fler än fyra personer som inte har höga energibehov och är i genomsnittligt fysiskt tillstånd.

Skrivet av Ben Erickson

Relaterade Projekt

Se även

Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.