WaterPod Tour de Volts pedaalaangedreven generator

Een pedaalaangedreven generator is een Human Powered Energy Generator (HPEG) die een methode biedt om elektriciteit op te wekken door middel van een aangepaste hometrainer voor gebruik bij energieopslag en het laten draaien van huishoudelijke apparaten. Menselijke/mechanische energie wordt omgezet in elektrische stroom door middel van een gelijkstroomgenerator (DC) die via een ventilatorriem is verbonden met het vliegwiel van een hometrainer.

De energie die door de DC-generator wordt opgewekt, kan worden opgeslagen in verschillende soorten loodzuuraccu's. Energie opgeslagen in batterijvorm kan fungeren als aanvullende energiebron voor batterijbanken die mogelijk al worden gebruikt voor wind-, waterkracht- en fotovoltaïsche systemen. Ook kan de energie die in de loodzuuraccu is opgeslagen, worden gebruikt als gelijkstroom voor gebruik in gelijkstroomapparaten, zoals die in stacaravans. Als er wisselstroomapparaten (AC) aanwezig zijn, moet er een omvormer worden gebruikt om de 12 volt gelijkstroom om te zetten in de standaard 110 volt wisselstroom voor gebruik door deze apparaten.

Voor een complete handleiding over het bouwen van een pedaalaangedreven generator gaat u naar Fietsgenerator: de ultieme handleiding (met voorbeelden!)

Invoering

Zoals besproken in Pedal Power: In work, vrijetijds, en transport door James McCullagh (1977), toonden tests in Oxford door Stuart Wilson op een fiets aan dat 75 watt aan vermogen kan worden opgewekt door een gemiddelde rijder bij rijsnelheid in een fiets. uur tijdsbestek. Wilson ontdekte ook dat het bij 30 km/uur mogelijk is om gedurende korte perioden 200 watt te bereiken, terwijl 750 watt slechts voor ongeveer een seconde mogelijk is, onder extreme belasting. Deze berekeningen laten zien dat menselijke/mechanische energie, indien benut, een aanvulling zou kunnen zijn op de bestaande accubanken, of op zichzelf zou kunnen worden opgezet om apparaten te laten draaien. Apparaten die van stroom kunnen worden voorzien, zijn onder meer radio's, televisies, lampen, elektrisch gereedschap en andere apparaten die voor hun gebruik relatief weinig energie verbruiken.

Nu het potentiële vermogen voor een gemiddelde fietser is gedefinieerd, is het mogelijk een door mensen aangedreven energiegenerator te ontwerpen. De informatie op deze webpagina is bedoeld om de lezer in staat te stellen mogelijke toepassingen voor dit ontwerp te onderzoeken. Dit voorbeeld is gebaseerd op door mijzelf uitgevoerde berekeningen en kan worden gebruikt als sjabloon voor het ontwerp van verschillende energievraagsystemen. Dit systeem zou het meest geschikt zijn voor een huishouden met meer dan vier personen dat geen hoge energiebehoefte heeft en in een gemiddelde fysieke conditie verkeert.

Geschreven door Ben Erickson

Gerelateerde projecten

Zie ook

Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.