Appropedia-logo-2021.png

Appropedia este site-ul pentru dezvoltarea și împărtășirea soluțiilor de colaborare în sustenabilitate , reducerea sărăciei și dezvoltarea internațională prin utilizarea principiilor solide și a tehnologiei adecvate , cercetări originale și informații despre proiecte . Suntem un wiki , un tip de site web care permite oricui să adauge și să editeze conținut. Vă încurajăm să vă creați un cont pentru a contribui.

Uneori, Appropedia a fost descrisă ca un wiki tehnologic adecvat , dar este mult mai larg decât atât - este un wiki viu verde pentru toate problemele de dezvoltare și ajutor internațional . Appropedia este un site deschis pentru ca părțile interesate să se reunească și să găsească, să creeze și să îmbunătățească soluții scalabile și adaptabile. Aceasta poate include schimbul de informații și colaborarea cu alții cu privire la modul în care ne putem ușura amprenta ecologică și trăim în armonie cu natura și mediul nostru în țările dezvoltate, sau discutăm, de exemplu, despre tehnologii cu costuri reduse pentru utilizare în lumea în curs de dezvoltare .

Vision

Împărtășiți cunoștințele pentru a construi vieți bogate și durabile.

misiunii

Construim infrastructura, ajutăm la realizarea conexiunilor și populăm conținut gratuit pentru a ne afecta viziunea. Oferim biblioteca de resurse vii a persoanelor și organizațiilor care lucrează pentru un viitor durabil și mai sănătos, astfel încât eforturile să poată fi cheltuite evoluând în loc să dubleze eforturile trecute.

Ce este Appropedia

Appropedia este un site pentru cercetări originale în domeniul dezvoltării durabile. Nu suntem o enciclopedie (vezi Appropedia:Appropedia este diferită de Wikipedia . În schimb, salutăm contribuțiile mult mai multe tipuri de conținut, cum ar fi următoarele:

 • Proiecte și ghiduri de tehnologie adecvate .
 • Resurse educaționale deschise, cum ar fi informații în stil manual, tabele și figuri.
 • Cele mai bune practici în durabilitate, dezvoltare și toate domeniile conexe.
 • Documente precum cărți, materiale de proiect și tutoriale, realizate de organizații nonprofit.
 • Istoricul proiectelor și eseuri originale legate de subiectele noastre principale.
 • Fotografii și ilustrații
 • Informații pentru găsirea de consumabile și ajutor de oriunde în lume.
 • Știri despre sustenabilitate (vezi Acțiunea comunitară pentru durabilitate ).
 • Link-uri și informații despre organizațiile care se referă la durabilitate și dezvoltarea internațională.
 • Pagini de colaborare pentru co-crearea de soluții.
 • Pagini de discuții pentru a comenta munca depusă și munca care trebuie făcută.
 • Mai mult - orice ajută la cauzele durabilității și depășirii sărăciei.
Wordle Appropedia construit din cele mai populare 5.000 de nume de pagini

Cine face ca Appropedia

Editați

Comunitatea de colaboratori și vizitatori care ajută Appropedia să funcționeze și face ca munca la Appropedia să fie semnificativă. Alăturaţi-ne!

Consiliul de administrație

Personalul actual

Susținătorii istorici

Appropedia Foundation

Fundația Appropedia este organizația care gestionează site-ul Appropedia, oferă conducere în promovarea proiectelor și sprijină activ proiectele conexe în cunoașterea deschisă, sustenabilitate, dezvoltare și învățare prin servicii în domenii conexe.

Fundația Appropedia este o organizație non-profit din California și are statutul 501(c)(3) conform legislației Statelor Unite. EIN federal (ID fiscal) al fundației este 20-8982657.

Istoric

Appropedia a început în aprilie 2006. În primele etape a fost o colaborare între oameni pasionați din Statele Unite și Australia și sa extins rapid pentru a deveni un proiect global.

O serie de alte site-uri similare s-au „alăturat” Appropediei încă de la înființare, aducând multe pagini de conținut, cititori și colaboratori, inclusiv:

Consultați și

Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.