Hexayurt H2 on hexayurt -tyylinen rakenne, jossa on tilaa yhdelle henkilölle tai mukavalle pariskunnalle ja muutama henkilökohtainen tavara, ei muuta. Se on suunnilleen yhden hengen vaellusteltan tai kapselihotellin kokoinen . Jalanjälki on 4' x 8' ja korkeus 41 tuumaa (6' henkilö voi istua suoraan sisällä).

Materiaalit

Peite on lattialle. Kuumassa ympäristössä (esim. Burning Man) lattian tulee olla eristämätön, jotta maa toimii lämpötilansäätäjänä. Kylmemmässä ympäristössä eristettyä lattiaa suositellaan, mutta polyiso-paneelit eivät välttämättä kestä painoa murskaamatta.

Hexayurt H2.png

Karkea video

Rakentaminen

 1. Leikkaa jokaisesta paneelista viiva yhdestä kulmasta 2':n pituisen sivun pisteeseen. Sinulle jää kaksi seinää, jotka ovat tasakylkisiä puolisuunnikkaita , joiden pohja on 8' ja yläosa 4', sekä neljä suorakulmaista kolmiota, joiden pohja on 2' ja korkeus 4'.
 2. Vino jokaisen seinäpaneelin 8'-sivu 26,5° kulmaan, jotta seinät ovat tasaisesti maassa, kun ne muodostavat kolmion reunat.
  Hexayurt H2 Bottom Bevel.jpg
 3. Tee jokaiseen seinäpaneeliin laippa/huuli ilmastointiteipistä, joka on taitettu takaisin itseensä kulmassa olevaa reunaa pitkin. Tämä pitää oven paikoillaan ja estää pölyä puhaltamasta sisään rakojen ympärille. (Kuvassa näkyvässä prototyypissä tämä tehtiin pystytyksen jälkeen.)
  Hexayurt H2 Flange.jpg
 4. Teippaa jokainen kolmiopari 4' reunaa pitkin, reunat yhteen.
  Hexayurt H2 End Panel.jpg
 5. Teippaa seinien kaksi 4 tuuman yläosaa samansuuntaisesti kuin kirjansidonta saranan muodostamiseksi ( Camp Danger Hexayurt Hinge Technique ). Jokaisessa seinässä tulee olla yksi laippa, joka on vastakkain toisen laipan kanssa.
  Hexayurt H2 Wall Hinge.jpg
 6. Tiivistä kaikki paljaat reunat kalvolla tai kaksisuuntaisella filamentteipillä.
 7. Teippaa pressu seinien ulkopohjaan niin, että suojapeite on kireällä, kun seinät levitetään muodostaen kolmion muotoisen prisman, jonka pohja on 4 jalkaa (eli kun pressu on teipattu, seinän pohjat eivät voi levitä yli 4 jalkaa ). Tämä tulee tehdä siten, että päätykappaleet on asetettu sopivaksi - sujuvasti avautuvan oven pohjan tulee olla hieman leveämpi kuin 4 jalkaa.

Tässä vaiheessa H2 on valmis kuljetukseen. Seinät taittuvat yhteen, ja pressu työnnetään sisään tai työntyy ulos. Kaksi kolmion muotoista päätykappaletta voivat olla yhdensuuntaisia ​​seinien kanssa, joten koko esine voidaan suojata vanerilevyjen sisään.

Huomaa, että laippa on välttämätön, koska paneelit ovat kolmiulotteisia. Päät eivät voi olla korkkeja, vaan ne sopivat *päihin*.

Hexayurt H2 Staged.jpg

Parannukset

 • Leikkaa toiseen päätypaneeliin reikä suon jäähdytyskanavan kiinnitystä varten
  Hexayurt H2 Swamp Cooler.jpg
 • Rakenna uunin suodatin toiseen päätypaneeliin ilmavirran lisäämiseksi

Erektio

H2:n pystyy pystyttämään helposti yksi henkilö.

 1. Parhaan jäähdytyksen saavuttamiseksi pystytä H2 niin, että ovi on suoraan poispäin auringosta sen zenitissä.
 2. Avaa seinät suojapeitteellä maassa. Suojapeite estää alaspäin suuntautuvaa voimaa (mukaan lukien painovoima) romahtamasta rakennetta ulospäin.
 3. Teippaa yksi kolmion muotoisista päätykappaleista diagonaalisiin seinänpäihin ja suojapeitteeseen. Päätykappale estää sisäänpäin suuntautuvaa voimaa kaatamasta rakennetta ylöspäin.
 4. Teippaa toinen kolmiomainen päätykappale vain suojapeitteeseen. Tämä on ovi.
  Hexayurt H2 osoitteessa Playa.jpg
 5. Vedä siimat (köysi tai nylonnauha) rakenteen yläosan yli ja kiinnitä ne alas. Vaikka rakenne on aerodynaaminen, tuuli voi puhaltaa seinän alle ja täyttää pressun. Nämä köydet auttavat myös estämään sisäänpäin suuntautuvan voiman romahtamasta rakennetta ylöspäin.
  Hexayurt H2 Guy Lines.jpg

Käyttää

Burning Man 2012 -tapahtumassa käytetyn prototyypin rakensivat Russ Warren ja Jared Warren, ja sen sponsoroi Harrison Bros [1] . Siinä käytettiin valkoiseksi maalattuja 2" polyiso-paneeleja.

Huomasin, että yhden ihmisen kehon lämpö riitti lämmittämään suljetun H2:n epämiellyttävälle tasolle. Käytössäni ollut suojäähdytin ei riittänyt H2:n jäähdyttämiseen iltapäivällä ja uunin suodatin [2] kanava ei näyttänyt lisäävän ilmavirtaa kovin paljon. Tyypillinen käyttötarkoitukseni oli nostaa ovea pystysuoraan nukkuessaan yöllä ilmavirran aikaansaamiseksi ja oven avaamiseksi kokonaan, kun aurinko nousee aamulla. Pystyin nukkumaan mukavasti noin klo 10.30 asti. En ollut H2:ssa sisällä pölymyrskyjen aikana, mutta tuuli ei koskaan puhaltanut ovea sisään ja pölyä päätyi sisään hyvin vähän.

Folioteippi ei ollut kovin kestävä ja teipasin reunat filamentilla tai ilmateipillä seuraavassa rakennuksessa. Lähetin H2:n perävaunulla, joka oli kääritty pressulle, mutta ilman vaneripaneeleja, jotka eivät suojeleneet sitä - se meni melko naarmuuntumaan, mutta kaksisuuntainen filamenttinauha oli erittäin hyödyllinen korjauksissa.

Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.