Хексајурт Х2 је структура у стилу хексајурта са простором за једну особу или удобан пар и неколико личних ствари, ништа више. Отприлике је величине шатора за пешачење за једну особу или хотела капсуле . Отисак стопала је 4'к8' са висином од 41 инча (особа од 6' може седети равно унутра).

Материјали

Церада је за под. У врућем окружењу (нпр.: Бурнинг Ман), под треба да буде без изолације тако да тло делује као регулатор температуре. У хладнијим срединама, изоловани под је пожељнији, али полиизо панели можда неће моћи да издрже телесну тежину без дробљења.

Хекаиурт Х2.пнг

Груби видео

Конструкција

 1. На сваком панелу исеците линију од једног угла до тачке 2' на дужој страни. Остаће вам два зида који су једнакокраки трапези са основом од 8' и врхом од 4', и четири правоугла троугла са основом од 2' и висином од 4'.
 2. Закосите страну од 8' сваке зидне плоче под углом од 26,5°, тако да ће зидови лежати равно на тлу када формирају ивице троугла.
  Хекаиурт Х2 Боттом Бевел.јпг
 3. На свакој зидној плочи направите прирубницу/усну од љепљиве траке пресавијене на себи дуж ивице под углом. Ово ће задржати врата на месту и спречити да прашина уђе око празнина. (На прототипу приказаном на фотографији, ово је урађено након ерекције.)
  Хекаиурт Х2 Фланге.јпг
 4. Залепите сваки пар троуглова дуж ивице од 4', ивице заједно.
  Хекаиурт Х2 Енд Панел.јпг
 5. Залепите два врха зидова од 4' који леже паралелно као повез за књигу да бисте направили шарку ( Цамп Дангер Хекаиурт Хинге Тецхникуе ). Сваки зид треба да има једну прирубницу окренуту према прирубници на другој.
  Хекаиурт Х2 зидна шарка.јпг
 6. Запечатите све отворене ивице фолијом или двосмерном траком са филаментом.
 7. Залепите цераду за спољашње дно зидова тако да церада буде затегнута када се зидови рашире и формирају троугласту призму са основом од 4 стопе (тј.: када се церада залепи, дно зида се не може ширити даље од 4 стопе ). Ово треба урадити са крајњим деловима постављеним за пристајање - за врата која се глатко отварају, база треба да буде нешто шира од 4 стопе.

У овом тренутку Х2 је спреман за транспорт. Зидови се склапају заједно са церадом која је увучена унутра или вири. Два троугласта завршна дела могу лежати паралелно са зидовима тако да се цела ствар може ставити у сендвич унутар плоча од шперплоче ради заштите.

Имајте на уму да је прирубница неопходна јер су панели тродимензионални. Крајеви не могу бити капе, већ се уклапају *у* крајеве.

Хекаиурт Х2 Стагед.јпг

Побољшања

 • Изрежите рупу у једном крајњем панелу за причвршћивање канала хладњака за мочваре
  Хекаиурт Х2 Свамп Цоолер.јпг
 • Уградите филтер за пећ у другу крајњу плочу да бисте повећали проток ваздуха

ерекција

Х2 може лако да подигне једна особа.

 1. За максимално хлађење, поставите Х2 тако да су врата окренута директно од сунца у зениту.
 2. Отворите зидове са церадом затегнутом на тлу. Церада спречава сила сила (укључујући гравитацију) да уруши структуру напоље.
 3. Залепите један од троугластих завршних делова за дијагоналне крајеве зида и цераду. Завршни комад спречава унутрашњу силу да сруши структуру према горе.
 4. Залепите други троугласти завршни део само за цераду. Ово су врата.
  Хекаиурт Х2 Он Плаиа.јпг
 5. Превуците конопце (конопац или најлонску траку) преко врха структуре и забијте их. Иако је конструкција аеродинамична, ветар би могао да удари испод зида и испуни цераду. Ови ужад такође помажу да се спречи унутрашња сила од срушења структуре према горе.
  Хекаиурт Х2 Гуи Линес.јпг

Користи

Прототип који је коришћен на Бурнинг Ман-у 2012. направили су Рас Ворен и Џеред Ворен, а спонзорисали су га Харисон Брос [1] . Користио је 2" полиизо панеле обојене у бело.

Открио сам да је телесна топлота једне особе довољна да загреје затворени Х2 до непријатног нивоа. Расхладни уређај за мочвару који сам имао није био довољан за хлађење Х2 средином поподнева, а чинило се да канал филтера пећи [2] није много повећао проток ваздуха. Моја типична употреба је била да подупрем врата окомито док спавам ноћу како бих обезбедила проток ваздуха и отворила врата до краја када сунце изађе ујутру. Могао сам удобно да спавам до отприлике 10:30 ујутро. Нисам био у Х2 током прашних олуја, али ветар никада није одувао врата и врло мало прашине је завршило унутра.

Трака од фолије није била јако издржљива и ја бих залепио ивице филаментом или лепљивом траком на следећој изградњи. Испоручио сам Х2 на приколици умотаној у цераду, али без плоча од шперплоче које би га штитиле - прилично се угушио, али двосмерна филаментна трака је била веома корисна за поправке.

"hexayurt h2" was not recognized as a supported language code.

Discussion[View | Edit]

Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.