Αποθήκευση γάλακτος

Πάρτε μπουκάλια που είναι τέλεια καθαρά, ωραία και στεγνά. Αρμέγετε την αγελάδα και γεμίστε τη σε ένα μπουκάλι . Μόλις γεμίσετε το μπουκάλι με γάλα, καλύψτε γρήγορα το μπουκάλι με φελλό ή το καπάκι του και μετά σφίξτε το με σπάγκο ή σύρμα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα καλαμάκια/γρασίδι/καλάμια/άχυρα κάτω από τον βραστήρα, όπου θα κρατήσετε τα μπουκάλια σας χωριστά από τα καλαμάκια/γρασίδι/καλάμια/άχυρο.

Ο αριθμός των φιαλών πρέπει να είναι αρκετός για το βραστήρα σας. Γεμίστε το βραστήρα σας με κρύο νερό (συμπεριλαμβάνονται τα μπουκάλια γάλακτος) και ζεσταίνετε, μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, σβήστε τη φωτιά και αφήστε τα όλα να κρυώσουν σιγά σιγά. Και όταν κρυώσουν εντελώς, βγάλτε τα μπουκάλια σας και συσκευάστε τα χρησιμοποιώντας σωλήνες ή πανιά σε κουτιά και αποθηκεύστε τα στο πιο κρύο μέρος όλων, είτε είναι σε σπίτι είτε σε πλοίο.

Το γάλα που αποθηκεύεται με αυτόν τον τρόπο, παρόλο που έχει περάσει 18 μήνες στο μπουκάλι από το άρμεγμα, γίνεται γλυκό και καλό αν έχει αρμέγεται κατά το διάστημα αυτό (φρέσκο).

Αυτή η σελίδα είναι αργή , βοηθήστε στην ανάπτυξή της!

FA info icon.svgAngle down icon.svgΔεδομένα σελίδας
ΣυγγραφείςΚρίστοφερ Σαμ
ΑδειαCC-BY-SA-3.0
ΓλώσσαΚισουαχίλι (en)
ΜεταφράσειςΑγγλικά
Σχετίζεται με1 υποσελίδες , 1 σελίδες σύνδεσμος εδώ
Επίπτωση910 προβολές σελίδας
Δημιουργήθηκε5 Μαΐου 2011 από τον Christopher Sam
Τροποποιήθηκε15 Νοεμβρίου 2022 από τον Felipe Schenone
Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.