Este folosită căldura unei grămadă de compost, iar biogazul este produs în același timp.

Sistemul Jean Pain este un tip specific de încălzitor de compost cu o combinație de degradare aerobă a mormanei cu degradare anaerobă într-un recipient sigilat în centrul mormanei, producând astfel atât căldură, cât și biogaz în același timp. Compostarea Jean Pain este o metodă de utilizare a energiei utilizabile , rezultată dintr-un proces de compostare, pentru a încălzi o clădire.

Jean Pain a fost un francez autodidact despre care se crede că a proiectat acest sistem. El a vrut să creeze un mijloc de a obține (cel puțin parțial) autonomie energetică , folosind combustibildin biomasă ieftin, cu o simplă movilă.

Biomeilerul a fost inventat de Jean Pain . În timp ce ideea utilizării procesului aerob în scop de încălzire este folosită în mai multe locații, mai ales în instalațiile demonstrative, combinația cu biogazul, precum configurația originală a lui Jean Pain, nu s-a răspândit prea mult.

Principiul

Îngrămădiți o grămadă de deșeuri vegetale și așteptați: după un timp, va avea loc o fermentație anaerobă, care emite căldură și miros. După încă o așteptare, movila se va transforma într-un compost fertilizant .

Acum măcinați materialul în bucăți de 2-3 mm grosime. Construiți movila; fermentația aerobă care are loc este inodoră și dă mai multă căldură.

Jean Pain a plasat pur și simplu material măcinat într-un rezervor de oțel prevăzut cu o țeavă; rezervorul a fost la rândul său plasat într-o movilă de material măcinat.

Metoda combină degradarea aerobă a mormanei cu degradarea anaerobă într-un recipient sigilat în centrul haldei, producând astfel atât căldură, cât și biogaz în același timp.

Ce scoate el din asta?

  • metan . Țeava din rezervor conduce metanul produs în fermentația anaerobă către tuburile interioare ale camionului pentru a fi stocat. Se spune că se produce suficient gaz pentru a găti și a alimenta o mașină (mică franceză), dar există îndoieli cu privire la cantitatea utilizabilă pentru viața de zi cu zi din cauza dimensiunii limitate a rezervorului de fermentație.
  • Apa fierbinte . Un tub suplimentar de cupru este înfăşurat în jurul rezervoarelor; apa curge prin el si se incalzeste cu caldura pe care o ofera fermentatia aeroba. Fean Pain a conceput acest lucru, în primul rând, pentru a răci digestorul. În cele din urmă, a descoperit că era inutil să facă acest lucru, dar a furnizat suficientă apă caldă pentru a fi folosită pentru canalizare și încălzirea spațiului.
  • Compost care poate fi folosit pentru agricultură casnică sau vândut.

linkuri externe

FA info icon.svgUnghi în jos icon.svgDatele paginii
Cuvinte cheiebiogaz , digestie anaerobă , compostare , agricultură , agricultură durabilă , managementul deșeurilor , viață verde , energie regenerabilă
SDGSDG12 Consum responsabil și producție
AutoriiCarlosia , Ascanio
LicențăCC-BY-SA-3.0
Limbaengleză (ro)
Traduceriromână , rusă , spaniolă , olandeză , greacă , germană
Legate de6 subpagini , 13 pagini link aici
AliasuriJean Pain Compostaj
Impact3.080 de pagini vizualizate
Creată20 mai 2008 de Ascanio
Modificat23 octombrie 2023 de scriptul de întreținere
Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.