TwoWheelHoes.jpg

Maak uw eigen wielschoffel tegen een fractie van de kosten van het kopen van een nieuwe.

Wielschoffels zijn fantastische arbeidsvreugde in grotere tuinen en in de biologische landbouw. Helaas zijn ze nog steeds een boetiekitem en kosten ze meestal minstens $ 150 . Mensen die handig zijn in de winkel kunnen er heel goedkoop een bouwen van een oude kinderfiets.

Voordelen:

 • Wees productiever in het veld
 • Bestrijd onkruid zonder chemicaliën
 • Mogelijkheid om meer areaal te cultiveren
 • Bespaar geld ten opzichte van de aanschaf van nieuwe
 • Hergebruik een fiets die bedoeld is voor de vuilstort
 • Pas het formaat van de unit aan voor uw specifieke situatie

Projectdoelen

 1. Inspireer nieuwe bouwers van zelfgemaakte wielschoffels
 2. Inspireer nieuwe ontwerpen van wielschoffels

Ontwerp

 1. Begin met een kleine kinderfiets. Kleinere wielen maken de schoffel iets handiger.
 2. Verwijder de ketting, pedalen, crank, voorvork, kabels, accessoires en trek alles gewoon uit elkaar.
 3. Voor dit project zullen we in de handel verkrijgbare tools gebruiken. Deze schoffel zal worden aangepast voor een oscillerende stijgbeugelschoffel ($26,99) en een draaiende ploeg ($20,99). U kunt ook een cultivator-schoffel met 3 of 5 tanden gebruiken en er een steun voor maken.
 4. Knip de belangrijkste framebuizen voor en achter uit en knip de twee voorvorken van de stuurkolom. Laat de achterste driehoek van het frame met rust. Dit deel van de fiets zal de basis vormen van onze wielschoffel.
 5. Las of soldeer de stuurkolom in een van de hoofdframebuizen. Gebruik de buis die het beste past. Bij dit specifieke project gebruiken we al het TIG-lassen.
 6. Lijn dit geheel uit met het bovenste deel van de achterframevork en las het aan elkaar. Neem de tijd om het metaal schoon te maken en goed vast te maken voordat u gaat lassen. Het is moeilijk om gaten op te vullen bij het lassen van dunwandige buizen.
 7. Plaats nu het achterwiel er weer op en installeer het stuur opnieuw in de stuurkolom. Het is handig om het stuur zo te monteren dat je in beide richtingen verstelbaar bent.
 8. Ervaar een comfortabele werkhoogte en zet het apparaat op die hoogte. Idealiter staan ​​op deze hoogte de onderste vorken van het achterframe van de fiets nu evenwijdig aan de grond.
 9. Ontdek uw gereedschapsmontagesysteem. Voor Hoss-gereedschappen is ongeveer 6" de juiste hoogte voor de montageplaat.
 10. Maak de gereedschapshouder, installeer het gereedschap en ga iets cultiveren!

Kosten

We moeten nog betalen voor een fiets. Hulpstukken van hoge kwaliteit kunnen online worden gekocht voor $ 20- $ 30 per stuk, zoek gewoon op "wielschoffels" en kijk wat er naar voren komt. De oscillerende schoffels zijn zeer effectief in de tuin en waarschijnlijk het meest effectieve gereedschap voor uw wielschoffel. U kunt ook het gereedschapuiteinde van een handcultivator opnieuw gebruiken, of experimenteren met cultivatortanden . Scroung rond en kijk wat je vindt.

Volgende stappen

Ik zou graag zien dat iemand een niet-gelaste versie van deze schoffel maakt. Ik las dit omdat 1) ik het kan, en 2) ik met mijn TIG-lasapparaat wil spelen. Maar niet iedereen last, en het zou handig zijn om deze te kunnen bouwen zonder lassen of solderen.

Conclusies

Ga naar buiten en verbouw voedsel!

Contact details

Charlie Tennessen https://www.facebook.com/charlie.tennessen

Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.