Evezőgép turmixgép.

A Locally Delicious a kaliforniai Humboldt megyében működő szervezet , amely fenntartható életmódot hirdet. A múltban ez a szervezet adott ki egy szakácskönyvet Helyi finomság címmel a helyben termesztett ételekkel való főzésről és étkezésről, és arról, hogy miért fontos ez. Újabb könyv kiadására készülnek, a Lunchbox Envy TM címmel . Ez a könyv számos barkácsolással foglalkozó projektet tartalmaz, amelyek kiegészítik a könyvben található recepteket és táplálkozási információkat. Ezeket a projekteket a Cal Poly Humboldt Engr 215 Bevezetés a tervezésbe szakra beiratkozott hallgatók tervezték.. A tanulók csoportjai külön projekteket kaptak, különböző szintű bevonással, amelyeket a gyerekek egyedül, felnőttek segítségével vagy az iskolájukban végrehajtott projektként végezhetnek. Ez a weboldal áttekintést nyújt az emberi hajtású turmixgépről, amelyet a Team Tandemonium evezőgépnek tervezett.

Háttér

A Locally Delicious egy Humboldt megyei csoport. Ez az elhivatott csoport, más néven a "Heirloom Tomatoes" azon a küldetésen van, hogy visszaadják a gyerekeknek az irányítást az étkezésük felett. Projektjük során megkeresték Cal Poly Humboldt diákjaikat, hogy segítsenek nekik. Az egyik általuk kért projekt egy emberi meghajtású turmixgépet tartalmazott a többi fenntartható energiával hajtott főzőberendezés között. Az emberi hajtású turmixgép iskolai projektként való újraalkotásra szolgál, hogy egy osztály tanulói felismerhessék saját képességeik erejét. Ahhoz, hogy hatékonyan újra lehessen létrehozni a tervezést, amelyre egyszerű és ésszerű költségvetés mellett elkészült.

Problémanyilatkozat és kritériumok

Problémanyilatkozat

A Locally Deliciousnek szüksége van egy újra létrehozható, emberi hajtású turmixgépre az iskolák számára, hogy felvilágosítsák a gyerekeket arról, mennyi energiát fordítanak ételeik turmixolására.

Kritériumok, megszorítások és súlyok:

KritériumKényszerSúly
KöltségA megadott költségvetésen belül kell lennie7
HatékonyságMegfelelően keveri a tartalmat9
Hozzáadott értékLényegtelen, de egyedi szempontokat vagy jellemzőket tartalmaz5
RekonstruálhatóságA rendelkezésre álló alkatrészekből kell megépíteni, és az alapvető építési koncepciókat kell alkalmazni10
BiztonságA kezelőt vagy a megfigyelők közelében tartózkodó személyeket nem szabad veszélyeztetni10

Végső tervezési fotók

Költségek

TételCsoportköltség ($)Kiskereskedelmi költség ($)Tervezett költség ($)
Faipari42.4650.0050.00
Szegek, anyák, kötőelemek és csavarok26.5026.500-26.50
Springs10.0010.0010.00
Csigák20.0020.0020.00
Különféle kerékpár alkatrészek3.243.24Adományozott
Kerékpár lánc30.0030.0030.00
Kerékpár kerék és alkatrészek26.0066.00Adományozott
Takarékos bolti turmixgép6.0020.006-10.00
Gördeszkás teherautók4.0040.00Adományozott
Gördeszka kerekekINGYENES20.00Adományozott
Teljes költség ($)168,20285,74120.00

A „Csoportköltség” oszlop az egyes tételekre az eredeti evezőgép-mixer létrehozására fordított összeget mutatja.

Ettől jobbra a "Kiskereskedelmi költség" látható, amely azt jelzi, hogy mennyibe kerülhetnek ugyanazok a tételek újonnan vásárolva.

A jobb szélső oszlopban a "Végzett költség" látható, vagy más szóval, mennyibe kerülhet ez a projekt, ha több időt fordítanak a használt alkatrészek felkutatására.

Hogyan építsünk

A következő hivatkozás útmutatást ad a terv elkészítéséhez:Evezőgép turmixgép Útmutató

Megbeszélés és a következő lépések

Az Evezőgép Turmixgépet 2011. május 13-ig a Blue Lake Általános Iskolába szállítják a diákság használatára. Mivel a konstrukció mobilitása korlátozott, szállításához legalább két fizikailag alkalmas felnőtt szükséges. A kialakítás teljesen működőképes, és megfelelően ellátja a turmixgépet minimális energiaveszteséggel. Több különböző elemet teszteltek a turmixgépben, és azt találták, hogy a friss vagy fagyasztott gyümölcstől a jégig mindent alaposan homogén keverékké lehet porítani. Az általános terv meglehetősen egyszerűen megépíthető az építési koncepciók alapvető ismeretével; azonban lehetséges, hogy a görgős meghajtás újbóli létrehozásához külső szakértő segítségére lesz szükség.

Karbantartás

Kiterjedt tesztelés után az eredmények azt mutatták, hogy karbantartásra csak a teljes gép egy kis hányadánál lesz szükség. A fő alkatrész, amely karbantartást igényel, a gördeszka kerék a turmixgép felületén. Idővel a gördeszka kerék egy optimális fázisba kopik a felületi érintkezés növekedésével, majd tovább kopik, és nem kapcsolódik az abroncshoz. Tekintse meg a turmixgép felületére vonatkozó utasításokat a gördeszka eltávolításához és felszereléséhez.

A szíjtárcsarendszer rugóit gyorsan befolyásolta a Humboldt megyei éghajlat, és gyorsan az oxidáció jeleit mutatták. A rugó veszíthet némi rugalmasságából és merevvé válhat. Lásd a szíjtárcsarendszer utasításait a rugó eltávolításához és felszereléséhez.

A kerékpár kerék is igényel némi karbantartást, különösen a gumiabroncs nyomását. A kissé alacsony abroncsnyomás növeli a súrlódást az abroncs és a gördeszka kerék között. Kövesse a csőcsere eljárásait gumiabroncs defekt esetén.

Eredmények

A végeredmény végül hatékonyan és sikeresen működött. Voltak olyan kihívások, amelyek megfeleltek az újrakonstruálhatósági kritériumnak, amelyeket a gép egyszerűsítésével sikerült leküzdeni. Az evezőgép turmixgép a szükséges alkatrészekkel és kezelési leírással a Blue Lake Általános Iskolába került.

Hivatkozások

2011-es csapat

Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.