Straw1.jpg

Construcția din baloți de paie oferă o bună izolare termică , masă termică și (în funcție de celelalte materiale alese) doar componente naturale, cu beneficii pentru calitatea aerului din interior .

Construcția de baloturi de paie există de la începutul anilor 1900. Multe dintre structurile construite atunci sunt încă în picioare și sunt folosite. Câteva exemple de construcție de baloti de paie sunt case, clădiri agricole, biserici, centre comunitare etc.

Paiele sunt material balotat din ovăz, orz, orez și altele. În mod tradițional, fermierii nu le cultivau sub sol. În schimb, a fost folosit ca lenjerie de pat sau aprovizionare pentru peisaj datorită durabilității sale. Este în esență materialul vegetal uscat rămas după ce o plantă a fost recoltată pentru semințe.

Materiale necesare

Casa de baloturi de paie

Baloții de paie sunt cheia construcției de baloturi de paie. Plasă de sârmă ar trebui să fie folosită pentru a ține aceste materiale împreună, astfel încât să fie robuste din punct de vedere structural. Uneori, un cadru de lemn este folosit pentru a vă așeza pereții, astfel încât să aveți o bază cu privire la ceea ce faceți. Cadrele pot fi folosite pentru a pune ferestre și uși în clădire. După ce totul este setat, stuc din fibră de sticlă poate fi aplicat pe pereții de paie. După ce l-ai lăsat să se stabilească, pereții tăi ar trebui să fie rezistenti. Nu uitați să țineți cont și de instalații sanitare și cablaje. După ce casa dvs. este construită, nu ezitați să o mobilați cu orice doriți. Podelele din lemn pot fi puse la fel de bine ca și subsoluri, dar asigurați-vă că fundația este suficient de puternică pentru a fi susținută. Pentru a afla despre construcția unui bărbat, încercați acest articol: [1]

Abilități și cunoștințe necesare

Construcția de baloturi de paie, în esență, la fel ca construcția clădirii pentru o casă. Tot ce trebuie să faceți este să vă asigurați că pereții dvs. sunt etanșați corespunzător, astfel încât să nu pătrundă umezeală sau oxigen. Orice antreprenor poate fi angajat pentru asta sau puteți face acest lucru singur. Trebuie să fie capabil să citească planuri și să fie capabil să conducă mașini grele. De asemenea, trebuie să fiți capabil să înțelegeți planurile, astfel încât, dacă apare o problemă, să puteți citi înapoi și să vă dați seama ce a mers prost.

Construcția de baloti de paie constă de obicei din stivuirea șirurilor de baloti (adesea în legătură) pe o bază sau fundație ridicată, cu o barieră de umezeală sau o întrerupere capilară între baloti și platforma lor de susținere. Pereții balotului pot fi legați împreună cu știfturi din bambus, bară de armare sau lemn (internul balotului sau pe fețele acestora), sau cu plase de sârmă de suprafață, apoi stucați sau tencuiți, fie cu un amestec pe bază de ciment, cu o formulă pe bază de var. , sau tencuiala de pământ/lut. Baloții pot oferi de fapt suportul structural pentru clădire (tehnică „portant” sau „în stil Nebraska”), așa cum a fost cazul în exemplele originale de la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Alternativ, clădirile cu baloți pot avea un cadru structural din alte materiale, de obicei cherestea sau cadru de lemn, cu baloți pur și simplu servind ca izolație și substrat de ipsos, (tehnica „de umplere” sau „neportant”), care este cel mai adesea necesară în nordul regiuni și/sau în climă umedă. În regiunile nordice, încărcarea potențială de zăpadă poate depăși rezistența pereților balotilor. În climatele umede, imperativul pentru aplicarea unui finisaj permeabil la vapori exclude utilizarea stucului pe bază de ciment utilizat în mod obișnuit pe pereții de baloti portanti. În plus, includerea unui cadru scheletic din lemn sau metal permite ridicarea unui acoperiș înainte de ridicarea balotului, care poate proteja peretele balotului în timpul construcției, atunci când este cel mai vulnerabil la daunele cauzate de apă în toate climatele, cu excepția celor mai sigure aride. .

Desenele Open Source Strawbale

Un prototip de carcasă de baloturi de paie open-source a fost dezvoltat de Open Architecture Network

Plan de etaj.png

Acest design simplu de casă Open Source a apărut din dorința de a împărtăși un prototip ușor de construit de balot de paie pentru aplicații umanitare. Planul de etaj fără bariere, alcătuit dintr-un miez umed concentrat într-un plic izolator de balot de paie, permite o dispunere eficientă într-o amprentă mică. Acest sistem se poate scala în sus sau în jos, se poate orienta la modelele solare și eoliene pentru încălzire și răcire pasivă și poate fi împărțit flexibil pentru a se adapta nevoilor în schimbare ale locuitorilor.

Acest design Open Source profită și de câștigul solar. Lumina soarelui de iarnă intră în ferestrele orientate spre sud și încarcă o masă termică în podea. Un sistem de pardoseală radiantă asigură încălzire suplimentară. Izolația mansardei este celuloză post-consum (adică, ziar). O fundație de mică adâncime protejată de îngheț îndepărtează nevoia de excavare sub linia de îngheț și, prin urmare, este mai puțin invazivă decât fundațiile convenționale pe vreme rece.

Fișier .PDF pentru vizualizare

Fișiere de descărcat și editat

Costuri estimate

Costul depinde de designul clădirii. Locația este și cheia principală în acest sens. Întrebările care ar trebui puse ar trebui să fie legate de reglementări, coduri de construcție, durabilitate structurală etc. Construcția de baloturi de paie este mult mai ieftină, totuși în ceea ce privește fundațiile din lemn. Acesta poate fi unul dintre cele mai economice sisteme de perete. Casele au fost construite la un preț de până la 10,00 USD pe metru pătrat (suprafața podelei) până la case de ultimă generație la 100,00 USD pe metru pătrat.

Proiecte înrudite

Consultați și

Legăturile externe

Discussion[View | Edit]

Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.